Нарада щодо проведення профілактичних щеплень жителів Торчинської громади

Дата: 02.08.2019 16:52
Кількість переглядів: 936

Фото без опису

01  серпня 2019 року відбулася робоча зустріч голови  Торчинської селищної ради Юрія Кревського, головного лікаря комунального закладу «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксани Чертюк, лікаря-педіатра Наталії Грамчук та жителів Торчинської громади.

Головне питання, яке обговорювалося на зустрічі – важливість профілактичного вакцинування дітей.

Оксана Чертюк інформувала присутніх, що, згідно ст..15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» «дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється." Нещепленим  дітям будуть запропоновані альтернативні методики навчання.

Виникає проблема: молоді мами відмовляються вакцинувати своїх дітей. Проте, згідно ст..20 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» «…органи місцевого самоврядування в системі … освіти, в межах її компетенції… забезпечують… охорону життя, здоров’я та захист прав учасників освітнього процесу та обслуговуючого персоналу в закладах … освіти». Іншого способу профілактики поширення захворювань на інфекції, що керуються засобами специфічної імунопрофілактики, як вакцинація, немає.

Тому, перед батьками стоїть важливий вибір: відмовитися від профілактичного щеплення, ризикуючи здоров’ям дітей і позбавляючи  їх можливості  здобуття повноцінної освіти, чи, все-таки, погодитися на профілактичні щеплення.

img020

img021

img022

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь