Відкриття меморіальної дошки загиблому воїну Сергію Сахардалі

Дата: 21.10.2022 15:26
Кількість переглядів: 192

9 жовтня 2022 року в селі Воютин відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому воїну Сахардалі Сергію Олександровичу.

Пам’ятний знак встановили на фасаді школи,де він навчався.

«Далекого 1981 року переступив поріг Воютинської школи допитливий хлопчина, який був привітним, безконфліктним, ввічливим, організованим учнем. Перебував у стінах місцевого навчального закладу до 1989 року. По закінченню школи обрав мирну професію та пішов навчатися на кіномеханіка. Жив,працював,але все змінила війна…

З перших днів війни Сергій Сахардала став на захист рідної держави. Спочатку пішов у тероборону у м.Луцьку. Згодом пройшов навчання у м. Володимир – Волинську. Деякий час перебував на Яворівському полігоні.

Снайпер- стрілець Сахардала Сергій Олександрович служив у м.Сєвєродонецьк Луганської області. Свято вірив у перемогу. Таким мужнім патріотом своєї держави він був, таким він залишиться в нашій пам’яті. Загинув Сергій 15 травня 2022 року…»- пригадала ведуча заходу про місцевого героя.

Вшанували пам’ять військовослужбовця Кревський Юрій Михайлович- голова Торчинського ОТГ, Хом’як Юрій Михайлович- заступник комісара Луцького РТЦК.

Зокрема, у своєму виступі Кревський Ю.М. зазначив, що ця меморіальна дошка символізує і скорботу, і гордість. Скорботу – за воїном, який героїчно загинув з честю, виконуючи свій обов’язок. Гордість –за те, що Сергій- справжній захисник України, для якого доля рідної землі стала понад усе.

Хом’як Ю.М. висловив думку, що дуже боляче, коли гинуть воїни, сини України, віддають те, що є найдорожче- життя. Ця меморіальна дошка нагадуватиме наступним поколінням про героїчний вчинок Сергія Сахардали, а пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях людей.

Освятив пам’ятну дошку отець Валерій. Також слова вдячності герою прозвучали від учнів Воютинського ліцею.

Вічна пам’ять героям!

А нам всім мирного неба над Україною!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь